Οι κολασμένοι (1964)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι κολασμένοι (1966)

Έτος: 1964

Διάρκεια: 85'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρβάτης

Σενάριο: Χάρης Σωτηρέλλης

Φωτογραφία: Κώστας Θεοδωρίδης

Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης

Παραγωγός: Γιάννης Χαρβάτης

Εταιρία παραγωγής: Βεατρίκη Φιλμ

Ηθοποιοί: Κώστας Κακκαβάς , Ντέπη Μαρτίνη , Βύρων Πάλλης , Παντελής Ζερβός , Ανέστης Βλάχος , Αλίκη Ζωγράφου , Νίκος Τσαχιρίδης , Κώστας Ρηγόπουλος , Έλλη Ξανθάκη , Νέλλη Παππά , Νάσος Κεδράκας , Γιώργος Οικονόμου (I) , Γιάννης Φύριος , Λάκης Σκέλλας , Κώστας Φλώρος , Παύλος Καταπόδης , Γιώργος Σαχτούρης , Δημήτρης Ζάχος , Λιάκος Νεοφώτιστος , Κώστας Μανιουδάκης

Περίληψη/Σχόλια: Η επιστροφή του Ανδρέα Γαλάνη στο νησί του ξυπνάει τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος. Οι φτωχοί κάτοικοι του ορεινού χωριού Αγριλιά ζουν από την υλοτομία και αντιμετωπίζουν καθημερινά τη βαναυσότητα του ντόπιου επιστάτη Στέλιου Διακάρη, εκμεταλλευτή του μόχθου τους. Στον σκληρό αγώνα τους έχουν τώρα σύμμαχο τον Ανδρέα ο οποίος πρωτοστατεί σε όλα, μέχρι και στην επανασύσταση του συνεταιρισμού των υλοτόμων, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του Διακάρη. Μετά όμως από ένα εργατικό ατύχημα και την έκδηλη αγάπη της αδελφής του Άννας για τον Ανδρέα, η καρδιά του Διακάρη μαλακώνει. Τα πάθη αμβλύνονται σταδιακά, και η πλήρης συμφιλίωση επέρχεται, όταν το Υπουργείο Γεωργίας εγκρίνει την εκμετάλλευση του δάσους από τον συνεταιρισμό.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 1.837 εισιτήρια. Ήρθε στην τελευταία θέση σε 92 ταινίες. Ριμέικ της ομώνυμης ταινίας "Οι κολασμένοι (1953)" με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο σενάριο.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr