Οι εκδικητές της Κύπρου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Οι εκδικητές της Κύπρου a.k.a. Χασαμπουλιά της Κύπρου

Έτος: 1974

Διάρκεια: 100'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Δημητρίου

Σενάριο: Γιάννης Σπανός , Αντώνης Κατσαρής

Μουσική σύνθεση: Στέλιος Αργύρης

Ηθοποιοί: Στέλιος Καυκαρίδης (Χασαμπουλής) , Τούλα Γαλάνη , Αντώνης Κατσαρής (Καβουνής) , Ανδρέας Μουσουλιώτης (Καϊμακάμης) , Νίκος Χαραλάμπους , Lindy Alexander , Ανδρέας Νικολής , Σπύρος Σταυρινίδης , Κώστας Τύμβιος , Patrick Yarrow , Ανδρέας Μακρίδης , Βλαδίμηρος Καυκαρίδης , Μόνικα Βασιλείου , Κώστας Δημητρίου , Τάσος Αναστασίου , Φίλης Καραβιώτης , Βίκυ Κωνσταντινίδου , Σταύρος Λούρας , Σεραφείμ Νικόλα , Αρακλής Παναγή , Νίκος Παντελίδης (I)

Περίληψη/Σχόλια: Μετά από δέκα χρόνια φυλακή, ο Χασαμπουλής, προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, δραπετεύει με ένα μοναδικό στόχο. Να τιμωρήσει τους "καλούς" φίλους που τον πρόδωσαν. Ανταμώνει με τ' αδέλφια του, που είναι στο κλαρί και το σχέδιο εκδίκηση μπαίνει σε εφαρμογή. Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Γυρίστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες το 1974. Με ρεκόρ εισπράξεων για την εποχή της, σήμερα θεωρείται μια από τις πιο cult κυπριακές ταινίες.

Ενώ γυριζόταν η ταινία έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο και μετά ακολούθησε η εισβολή. Η ταινία έπρεπε να συμπληρωθεί με 20 λεπτά. Έτσι ο σκηνοθέτης κουβάλησε όλα τα κοστούμια και τα ρούχα σε μια περιοδεία που έκανε με τον ΘΟΚ στην Ελλάδα, γιατί η Κύπρος καιγόταν. Συνέχισε τα γυρίσματα προσθέτοντας σκηνές σεξ για να φτάσει η ταινία τα 100 λεπτά, που δεν θα ήταν αυτές οι σκηνές εάν μπορούσε να είχε ολοκληρώσει την ταινία πριν την καταστροφή.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr