Νύχτα χωρίς ξημέρωμα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Νύχτα χωρίς ξημέρωμα a.k.a. Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Έτος: 1939

Διάρκεια: 62'

Είδος: Πολεμική

Σκηνοθεσία: Τώνης Παπαδαντωνάκης , Χρήστος Αποστόλου

Σενάριο: Δημήτρης Μπόγρης , Τώνης Παπαδαντωνάκης

Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Βιτάλης

Εταιρία παραγωγής: Αθήναι Φιλμς

Ηθοποιοί: Σοφία Βερώνη , Κώστας Μανιατάκης , Βασίλης Αφεντάκης , Ράλλης Αγγελίδης , Κώστας Χατζηχρήστος , Κυριάκος Μαυρέας , Νίκος Ρίζος

Περίληψη/Σχόλια: Ένας Έλληνας προσχωρεί στην Αντίσταση εναντίον των γερμανών κατακτητών, αλλά η αρραβωνιαστικιά του νομίζει ότι την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία κυκλοφόρησε στα τέλη του 1939 ως μουσική κομεντί, με θέμα τον έρωτα δυο ανθρώπων, που γνωρίζονται σε ένα θέρετρο, και τα αστέρια του μουσικού θεάτρου, που πρωταγωνιστούσαν, της εξασφάλισαν την επιτυχία παρά τα πολλά τεχνικά της προβλήματα, κυρίως στην ηχοληψία, αλλά η έκρηξη του Β' παγκοσμίου πολέμου σταμάτησε την πορεία της. Επανακυκλοφόρησε με καινούργιο μοντάζ, άλλη υπόθεση και νέες σκηνές με τους ηθοποιούς Κώστα Χατζηχρήστο, Νίκο Ρίζο και Ράλλη Αγγελίδη. Τις καινούργιες σκηνές σκηνοθέτησε ο Χρήστος Αποστόλου και η νέα έκδοση της ταινίας βγήκε στις αίθουσες την σαιζόν 1955-1956 με τον τίτλο "Κάλλιο αργά παρά ποτέ" και έκοψε 1.640 εισιτήρια. Ήρθε στην τελευταία θέση σε 24 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr