Μικρές οδύσσειες

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Μικρές οδύσσειες

Έτος: 2006

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΕΤ1

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 10

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Παραγωγός: Μάρκος Γκαστίν

Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστίν

Σενάριο:

Μουσική σύνθεση: Arban Perlala

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδέλας , Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

Ηθοποιοί: Arban Perlala , Γιώργος Ντάσης

Περίληψη: Η σειρά παρουσιάζει τις "μικρές οδύσσειες" ανθρώπων, που άφησαν την πατρίδα τους για να ζήσουν σε άλλο τόπο και οι οποίοι αποτελούν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των σύγχρονων μεγάλων πόλεων. Μετανάστες, πρόσφυγες, παλιννοστούντες... Οι μέτοικοι διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αλλά έχουν όλοι ένα κοινό: Ο καθένας κρύβει μέσα του ένα μικρό θησαυρό, την ιστορία του. Πρόκειται για ένα μικρό θρύλο που -κατά κανόνα- διηγείται τις περιπέτειες του ταξιδιού, την πρώτη ματιά στο νέο τόπο, τις δυσκολίες της ενσωμάτωσης, το «Γολγοθά» για την απόκτηση νόμιμων εγγράφων, τον αγώνα για την επανένωση με την οικογένεια, τα όνειρα, τις θυσίες, τις αναμνήσεις... Η σειρά είναι μια συλλογή από συγκινητικές και ανθρώπινες ιστορίες ξένων στην Ελλάδα, αλλά και Ελλήνων στο εξωτερικό, οι οποίες παρουσιάζονται παράλληλα, ανά δύο σε κάθε επεισόδιο. Έτσι, ο τηλεθεατής, βιώνοντας τη μικρή οδύσσεια του άγνωστου αλλοδαπού και αντιπαραθέτοντας την με εκείνη του Έλληνα ομογενούς, καταφέρνει να συνειδητοποιήσει πόσο μοιάζουν μεταξύ τους και να δει μέσα από αυτό το πρίσμα τον ξένο πιο φιλικά.

Ξενιτιά, Λήθη, Νόστος... είναι έννοιες που κάθε Έλληνας, κάθε άνθρωπος, κουβαλάει μέσα του. Γι' αυτό τον συγκινεί ακόμα το ομηρικό έπος, γι' αυτό οι σύγχρονες "Μικρές Οδύσσειες" θα μιλήσουν στην ψυχή του.

Τη μουσική της σειράς υπογράφει ο νέος ταλαντούχος ράπερ Αρμπάν Περλάλα, τη φωτογραφία ο Δημήτρης Κορδελάς και ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, το μοντάζ ο Χρόνης Θεοχάρης, τον ήχο ο Γιώργος Βασιλείου και ο Πάνος Τζελέκης και την έρευνα η Ελένη Κολιοπούλου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Σιαμάκ Ετεμαντή.

Επαναλήψεις: 2012 (ΕΤ1) , 2012 (ΕΤ1)

Trivia: .


Λίστα επεισοδίων:


1. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

2. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

3. "Μικρές οδύσσειες: Αποδοχή" (2006)

4. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

5. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

6. "Μικρές οδύσσειες: Όνειρα" (2006)

7. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

8. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

9. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

10. "Μικρές οδύσσειες: " (2006)

(η λίστα επεισοδίων δεν έχει ολοκληρωθεί)


Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr