Μια όμορφη Κυριακή του Σεπτέμβρη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Μια όμορφη Κυριακή του Σεπτέμβρη

Έτος: 1980

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 2 Ιουνίου 1980

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 111'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γαλανάκης (II) , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Ugo Betti

Σενάριο: Αλέκα Κατσέλη (μετάφραση)

Παραγωγός: Κωστής Λειβαδέας

Ηθοποιοί: Χαρά Αποστόλου (Μαρία-Γκράτσια, υπηρέτρια) , Στάθης Βούτος (Μίχος) , Ντίνος Δουλγεράκης (διευθυντής & ιδιοκτήτης κέντρου) , Δημήτρης Ζακυνθινός (θυρωρός Νομαρχίας) , Νίκος Καλογερόπουλος (Ροβέρτος) , Χαριτίνη Καρόλου (Ανδριάνα Νορμπούρι) , Γιώργος Κατσάρας (εισηγητής Νομαρχίας) , Θωμάς Κωνσταντινίδης (αστυνομικός) , Στέλιος Λιονάκης (Φεντερίκο Νορμπούρι) , Γιώργος Μάζης (Κάρολος Λούστα) , Κλεό Σκουλούδη (σερβιτόρα) , Αφροδίτη Τζοβάνη (Λία) , Μαρίνα Μπάλτσα , Αντώνης Λαλάκος , Πάνος Καπετανίδης

Σκηνικά: Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου

Κοστούμια: Έλλη Σολομωνίδου-Μπαλάνου

Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου

Επαναλήψεις: 1981 (ΕΡΤ)

Σχόλια/Πλοκή: Τη μέρα των γενεθλίων της η Ανδριάνα Νορμπούρι κάνει βόλτες με τον γιο της στην πλατεία της πόλης. Περιμένουν τον σύζυγό της και σύμβουλο της νομαρχίας για να γιορτάσουν μαζί το χαρούμενο γεγονός. Κάπου πιο πέρα, περιφέρεται και ο Κάρολος Λούστα, ο έκτακτος υπάλληλος του Αρχείου της νομαρχίας. Έχει μόλις εγκαταλείψει τη θέση του οριστικά, Θέλοντας να ζήσει επιτέλους ελεύθερος και ξέγνοιαστος. Ένα τυχαίο περιστατικό Θα φέρει στο διάβα του τη συγκρατημένη Ανδριάνα. Μέσα από μια σύντομη γνωριμία και έναν περίπατο στη λίμνη, οι ταυτότητές τους Θα μείνουν κρυφές αλλά οι ψυχές τους Θα πλησιάσουν η μία την άλλη. Η Ανδριάνα Θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δίλημμα: να υπομένει την ανιαρή ζωή της ή να ακολουθήσει την καρδιά της; Μια όμορφη Κυριακή του Σεπτέμβρη, η ευτυχία θα της χτυπήσει την πόρτα.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 12 Ιανουαρίου 1981.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr