Μελίνα Παπανέστωρος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης:Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Οδός Ιπποκράτους 1991|1991 ΕΤ1
Τσιγγάνικο παραμύθι 2000|2000 ΕΤ1


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Όρνιθες (1976) 1976 ΕΡΤ
Κάθε μέρα τα ίδια 1983 ΕΡΤ
Μπαμ τριαλαλό 1985 ΕΡΤ
Ταραντέλα 1983 ΕΡΤ
Χορεύει η Κρυστάλλω Μάμπο 1988 ΕΤ1


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Θαύμα Αιώνιον 2000
Σαν Όνειρο... Στο Κύμα 2001
Το όνειρο και οι περιπέτειες του Τζιτζιρή 1976
Υπέρ Αδυνάτου... Δυνατού 2003


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της στην Ecole Julien σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Συμμετείχε σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσίες Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Δημήτρη Χατζημάρκου. (Βεγγέρα, Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζίρης, Ο Λαβύρινθος, Όρνιθες, Το φιόρο του Λεβάντε κ.ά. Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις "Επτά επί Θήβας", "Βάκχες", "Εκάβη" σε σκηνοθεσίες του Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Τσιάνου κ.ά. Συνεργάστηκε με τη Λαϊκή Αθηναϊκή Σκηνή και το Θίασο Μελίνας Μερκούρη. Διατέλεσε στέλεχος του Θεάτρου Καισαριανής για πολλά χρόνια (Ένας Όμηρος, Ταραντέλα, Κάθε μέρα τα ίδια, Χορεύει η Κρυστάλλω Μάμπο, Δον Κιχώτης σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, Ο κοριός, Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Νίκος Καββαδίας, Εραστής της θάλασσας κ.ά.

Έπαιξε στον κινηματογράφο στην ταινία του Ζυλ Ντασέν "Υπόσχεση την αυγή" με τη Μελίνα Μερκούρη και την Δέσπω Διαμαντίδου καθώς και στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε θεατρικά έργα και παιδικές εκπαιδευτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο

Δίδαξε υποκριτική και σκηνογραφία σε προγράμματα της ΝΕΛΕ (ΥΠΠΟ) και της ΓΓΝΓ "Πολιτιστική παρέμβαση στις εστίες των Αθιγγάνων.

Με τη "Θεατρομάθεια" συμμετείχε ως ηθοποιός, στις παραστάσεις "Θαύμα αιώνιον", "Υπέρ αδυνάτου δυνατού", στα μουσικοθεατρικά δρώμενα "Σαν όνειρο στο κύμα", "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς", στο "Ωδή στην Παναγιά", στο "Έι, ψιτ" σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα και στην παιδική σκηνή με το έργο "Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα" καθώς και στις εκπομπές ραδιοφωνικού θεάτρου.

Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις των έργων: "Με αγάπης δαχτυλίδι στήνει η χαρά παιχνίδι", "Ο εγωιστής γίγαντας" και "Το ταξίδι της παπλωματούς" ενώ η ίδια κράτησε τον ρόλο της Παπλωματούς στις παραστάσεις: "Το δώρο της παπλωματούς" και "Το ταξίδι της παπλωματούς".

Trivia: Σε θεατρικές παραστάσεις τόσο του Εθνικού Θεάτρου όσο και του Θεάτρου της Δευτέρας εμφανίζεται ως "Μελίνα Παπανέστορα". Επίσης αναγράφεται και ως "Μελίνα Παπανέστορος".

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr