Μήλα μου πράσινα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Μήλα μου πράσινα

Έτος: 2011

Τηλεοπτική Εκπομπή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 27 Μαρτίου 2011

Ημέρα προβολής: Κυριακή

Αριθμός επεισοδίων: 13

Είδος: Ενημερωτική

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αναστασίου

Κείμενα: Λενιώ Μυριβήλη , Αλεξάνδρα Σαλίμπα

Παραγωγός: Μανώλης Σακκαδάκης

Εταιρία παραγωγής: Magikon

Παρουσιαστές: Λενιώ Μυριβήλη

Καλεσμένοι: Στέλιος Σαμαράς (II) , Γιώργος Κηπουρός , Τρύφωνας Γιαντσίδης , Δημήτρης Δολαψάκης , Γιάννης Ρέκλος , Δάφνη Μαυρομμάτη , Έλλη Γεωργιάδου , Αλέξανδρος Τομπάζης , Φαβιανός Ρουγγέρης , Κώστας Κρεμμύδας , Μιχάλης Κουλουρούδης

Περιγραφή: Σειρά οικολογικού ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, που εξετάζει τα βασικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, εστιάζοντας στην καθημερινότητα και τον οικολογικό τρόπο διαβίωσης. Στα επεισόδια αναλύονται επίκαιρες θεματικές, όπως οι ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, η πράσινη επιχειρηματικότητα και η αγροτική βιοποικιλότητα.

Επαναλήψεις: 2012 (ΝΕΤ) , 2012 (ERT World) , 2012 (ΝΕΤ) , 2013 (ΝΕΤ)

Trivia: Η Λενιώ Μυριβήλη διδάσκει στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει διδακτορικό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Θέμα της διατριβής της ήταν ο ρόλος των συνόρων στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και οι άνθρωποι που ζουν γύρω απ’ αυτά εθνότητες, μετανάστες, αστυνομία, στρατός. Έχει δουλέψει τη δεκαετία του ’90 για τη βαλκανική ΜΚΟ/κίνηση πολιτών Helsinki Citizens Assembly, ενώ στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια συνεταιρισμών καταναλωτών και έχει δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της International Wildlife Fund και της Greenpeace. Ερχόμενη στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη όπου συμμετείχε σε τρεις τοπικές ΜΚΟ: τη «Συνύπαρξη για την Ειρήνη στο Αιγαίο», τη «Δάφνη-Defne» της οποίας ήταν Αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου (2004-2005), και της «Προσφυγής». Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων στο 2007.

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr