Λόρδαν ο βάρβαρος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Λόρδαν ο βάρβαρος a.k.a Λόρδαν ο πεινασμένος

Έτος: 1987

Διάρκεια: 87'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαράκης

Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος

Φωτογραφία: Βασίλης Χριστομόγλου

Μουσική σύνθεση: Σάκης Τσιλίκης

Παραγωγός: Βασίλης Σκαράκης

Εταιρία παραγωγής: BS

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Σουπιάδης (Λόρδαν) , Σοφία Αλιμπέρτη (Βαρβάρα) , Θάνος Παπαδόπουλος (βασιλιάς) , Κώστας Τσάκωνας (I) , Άκης Φλωρέντης , Δημήτρης Φραγκιόγλου (Πασχάλης) , Κώστας Μπακάλης , Τάσος Πολυχρονόπουλος , Λάκης Ξάνθης , Brigitte Ann Baron , Ζοζίτα Βεντηρόζου (μάγισσα Φούρκα) , Παναγιώτης Τσουκαλάς , Πάνος Νακόπουλος , Γιάννης Αστρακάκης , Αλέκος Γιαννάκης , Σάββας Χριστομόγλου (μικρός) , Χρήστος Νομικός (αφηγητής)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Λόρδαν είναι ένας πρωτόγονος άνθρωπος, που ζει μόνος του και πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στη Γη. Η ζωή του είναι απλή και ήρεμη χωρίς προβλήματα και άγχος, αλλά ο Λόρδαν δεν είναι ευτυχισμένος. Η μοναδική του συντροφιά είναι τα ζώα, που τους μιλάει πριν τα φάει, για να ξεχάσει τη μοναξιά του. Στην προσπάθεια του να βρει κάποιον άλλον από το είδος του αποφασίζει να ψάξει μακριά από τη σπηλιά του, που δεν έχει αποχωριστεί ποτέ μέχρι τώρα.

Όταν για πρώτη φορά στη ζωή του συναντά ανθρώπους, τους βλέπει να φεύγουν τρομαγμένοι από τις φωνές ενός ζώου και να αφήνουν απροστάτευτη την κόρη του αρχηγού της φυλής τους. Ο Λόρδαν σώζει την κοπέλα από το τρομερό θηρίο και την πηγαίνει στη σπηλιά του. Αυτή τον ερωτεύεται και δέχεται να μείνουν μαζί αφού όμως πρώτα παντρευτούν. Του γνωρίζει τις όμορφες πλευρές και συνήθειες της ζωής και του μιλάει για τον πραγματικό κόσμο. Η Βαρβάρα, όπως την αποκαλεί ο Λόρδαν, του λέει ακόμη ότι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους παντρέψει, είναι η "Μάγισσα Φούρκα", η οποία ζει στο βουνό μαζί με τον βοηθό της. Ο Λόρδαν πηγαίνει να τη βρει και εκείνη του δίνει ένα φάρμακο για να το βάλουν στο ποτήρι του πατέρα της κοπέλας για να δεχτεί το γάμο τους.

Όταν ο Λόρδαν επιστρέφει στη σπηλιά του, διαπιστώνει ότι την έχουν απαγάγει οι φρουροί του πατέρα της και την πάνε πίσω στο χωριό. Τότε εκείνος αναστατωμένος αποφασίζει να πάει να τη βρει μαζί με το βοηθό της Μάγισσας. Μετά από πολλές περιπέτειες, τους πιάνουν οι φρουροί και τους πάνε στο βασιλιά ο οποίος ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει ότι στο Λόρδαν χρωστάει τη ζωή της κόρης του και τον δέχεται για γαμπρό.

Έτσι ο Λόρδαν μένει μαζί τους, αλλά έχοντας συνηθίσει να ζει ελεύθερος πρέπει τώρα να έρθει σε επαφή με μια πιο οργανωμένη κοινωνία με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα προβλήματα...

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr