Κεκαρμένοι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κεκαρμένοι a.k.a. Τα κουρεμένα κεφάλια

Έτος: 1986

Διάρκεια: 110'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακρής

Σενάριο: Νίκος Κάσδαγλης

Φωτογραφία: Χρήστος Τριανταφύλλου

Μουσική σύνθεση: Νότης Μαυρουδής

Παραγωγός: Δημήτρης Μακρής

Ηθοποιοί: Σπύρος Ιωάννου (Αριστομένης Λαχίδας) , Κώστας Μαρκόπουλος (I) (νεοσύλλεκτος Λοχίας Εσατζής) , Ντόρα Χατζηγιάννη (Μαίρη, πόρνη) , Χρήστος Ζαρκάδας (μάγειρας) , Χριστίνα Τζεντίλε (μικρή πόρνη) , Νίκος Τσαχιρίδης (Ταγματάρχης στρατοπέδου) , Καλή Φέρρη (Βάγια) , Ιουλία Βατικιώτη , Φώτης Πολυχρονόπουλος , Δημήτρης Ιωάννου (II) (γιος Βάγιας) , Μ. Ντοναντόνι (Ψηλός) , Άννα Χρέλια (Μητέρα Βάγιας) , Μανώλης Λιδάκης (τραγούδι) , Ελευθερία Αρβανιτάκη (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Η ταινία προσπαθεί να αποτυπώσει τη μιζέρια της χώρας μέσα από πέντε διαφορετικές ιστορίες, που διαδραματίζονται μέσα και γύρω από ένα στρατόπεδο το 1953. Το κατεστημένο, οι αντιλήψεις της εποχής, η κακομοιριά, η καχυποψία και μια ατελείωτη θητεία, πνίγουν τους πρωταγωνιστές. Άλλοι καταπιέζονται, άλλοι εκτονώνονται και άλλοι κρύβονται πίσω από το βαθμό που έχουν...

Η πρώτη ιστορία αναφέρεται σε έναν χαμηλών τόνων νεαρό απο την Σάμο, τον Λαχίδα, που οι αλλοι φαντάροι τον πειράζουν λόγω του ύψους του,τον ταράζουν στο καψονι και του φέρονται ασχημα..Καψόνια,ξύλο,ξεφτιλισμός ώσπου αποφασίζει να εκδικηθεί για το ξύλο που εφαγε παίρνοντας την κοπέλαπόρνη του ψηλού,αλλα και στο πορνείο αντιμετωπίζει επιθετική και εξεφτιλιστική συμπεριφορά από τους παρευρισκόμενους φαντάρους ώσπου εκει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο τέλος.

Η δεύτερη ιστορία διηγείται την ιστορία της Μαίρης.

Η τρίτη ιστορία αναφέρεται στον ψηλό.Ενας σκληροτράχηλος νταής στρατιώτης που είναι ερωτευμένος με μια νεαρή πόρνη .

Η τέταρτη ιστορία εχει ως θέμα τον ερωτύλο μάγειρα της μονάδας που σχετίζεται με πολλές και διάφορες κοπέλες της περιοχής, αλλά τελικά αναγκάζεται να παντρευτεί μία από αυτές λόγω εγκυμοσύνης.

Και τέλος, η πέμπτη ιστορία παρακολουθεί τη μεταμόρφωση ενός στρατονόμου, από ευαίσθητο και ρομαντικό παλικάρι σε σκληρό και απάνθρωπο σαδιστή.

Trivia: Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Κάσδαγλη. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1987-1988 και έκοψε 500 εισιτήρια. Ήρθε στην τελευταία θέση σε 20 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr