Θέλω να ζήσω στον ήλιο

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Θέλω να ζήσω στον ήλιο

Έτος: 1966

Διάρκεια: 83'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος

Σενάριο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Φωτογραφία: Δημήτρης Παπακωνσταντής

Παραγωγός: Χρήστος Κύρκος , Ξενοφών Φιλέρης

Εταιρία παραγωγής: Μάρθα Φιλμ

Ηθοποιοί: Μάρθα Βούρτση (Μυρτώ) , Γιώργος Καμπανέλλης (Δημήτρης) , Βύρων Πάλλης (Ρήγας, γιατρός) , Γιώργος Βελέντζας (Γκότσης, ανθυπομοίραρχος) , Νίνα Σγουρίδου (Ντόρα) , Ξενοφών Φιλέρης (Πέτρος) , Ελένη Γαβριήλ (Ρένα) , Ελένη Ζαφειρίου (Θεοφίλη, μάνα Δημήτρη) , Αλέκα Κατσέλη (Ελένη, θεία Μυρτώς) , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Μανταλένα (I) (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Πρόκειται για μια από τις πάμπολλες παραλλαγές του μύθου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, κατά την οποία ο νεανικός έρωτας επανασυνδέει δυο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μυρτώ, των οποίων οι οικογένειες μισούνται θανάσιμα. Ο πατέρας της Μυρτώς έγινε αιτία να καταστραφεί οικονομικά ο πατέρας του Δημήτρη και, παρόλο που και οι δύο άντρες έχουν πεθάνει, το μίσος της μητέρας του Δημήτρη, της Θεοφίλης, δεν λέει να σβήσει. Αυτή τη φορά, το αίσθημα των δύο νέων ξανανθίζει κάτω από τον ήλιο της Χαλκιδικής, όπου η Μυρτώ και η θεία της Ελένη πηγαίνουν για διακοπές. Ο Δημήτρης δεν ζητά καμιά εκδίκηση και το ενδιαφέρον του για τη Μυρτώ είναι ειλικρινές και άδολο. Το αίσθημα είναι αμοιβαίο, ενώ τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος σβήνουν κάτω απ' τον γαλανό ουρανό και τον καυτό ήλιο...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 123.525 εισιτήρια. Ήρθε στην 52η θέση σε 117 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr