Η νοσταλγός

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η νοσταλγός

Έτος: 2004

Διάρκεια: 82'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Ελένη Αλεξανδράκη

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Φωτογραφία: Βασίλης Καψούρος , Χρήστος Ασημακόπουλος

Μουσική σύνθεση: Νίκος Παπάζογλου

Εταιρία παραγωγής: New Star

Ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου (Άννα) , Γιώργος Τσούλαρης (Μαθιός) , Σπύρος Σταυρινίδης (κυρ Παντελής Μοναχάκης) , Μαρία Μηνά (μάνα Άννας) , Μαρία Πασχαλίδου (κόρη Παντελή) , Αντώνης Καρπάθιος (Κουμπής) , Γιάννης Σφακιανός (Μάνος Πόπης) , Βάνια Παρασκευοπούλου (Λελούδα) , Κλαυδία Ζαραφωνίτου (ερωμένη Μούτσου) , Τάσος Αναστασίου (Τάσος) , Μαρία Μελαχροινάκη (αφηγήτρια) , Γιάννης Ορσάρης (αφηγητής) , Ανδρέας Ρούφος (καπετάνιος)

Πλοκή: Mια φεγγαρόλουστη νύχτα, η Άννα, μια παντρεμένη γυναίκα, το σκάει από το νησί όπου ζει με τον αρκετά μεγαλύτερo άνδρα της για να επιστρέψει στο απέναντι νησί, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Ένας νεαρός βοσκός, ο Mαθιός, τη βοηθάει να δραπετεύσει με μια μικρή βαρκούλα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους που κρατάει μια νύχτα, ο Mαθιός, μυστικά ερωτευμένος μαζί της, ελπίζει πως θα μείνουνε για πάντα μαζί. H Άννα του προσφέρει το φουστάνι της για πανί. Ένας λανθάνων ερωτισμός κρύβεται και στη δική της ψυχή, αλλά η πραγματική αιτία της φυγής της είναι η Nοσταλγία για τον τόπο που γεννήθηκε. Με την αγωνία του τρυφερού της συζύγου που τρέχει στο κατόπι της και τον μικρόκοσμο του νησιού που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να δώσει χείρα βοηθείας, σκηνές από το παρελθόν της μπερδεύονται με το παρόν, μεταμορφώνοντας αυτό το ταξίδι σε ένα ταξίδι ζωής…

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 2004-2005 και έκοψε 1.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 13η θέση σε 16 ταινίες.Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πανέμορφη Νίσυρο.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr