Η κυρία του κυρίου (1962)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η κυρία του κυρίου

Έτος: 1962

Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου 1962

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Μουσική σύνθεση: Κώστας Κλάββας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος , Γκέλυ Μαυροπούλου , Χρήστος Τσαγανέας , Καίτη Πάνου , Μπέτυ Μοσχονά , Περικλής Χριστοφορίδης , Βάσος Ανδρονίδης , Πόπη Λάζου , Γιάννης Βογιατζής (I) , Νότα Παρούση , Λιάνα Ορφανού , Χρυσούλα Ζώκα (χορεύτρια) , Μανώλης Καστρινός (χορευτής) , Δήμητρα Σερεμέτη

Περίληψη/Σχόλια: Ένας ευσυνείδητος και καθ' όλα έντιμος υπάλληλος, ο Μηνάς Κανούδης, είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες της εταιρείας Πυρσός. Απόλυτα συνεπής στα καθήκοντά του. Η γυναίκα του η Εύα είναι πιστή και υπάκουη σύζυγος, και ασπάζεται τις αρχές του άντρα της. Από καιρού εις καιρόν όμως ζηλεύει τα μεγαλεία, όπως τις γούνες ή τα κοσμήματα. Μια μέρα την πλησιάζει ο προϊστάμενος του άντρα της, ο Κοσμάς, και την πείθει, με το αζημίωτο βέβαια, να υποδείξει στον Μηνά κάποιον δικό του προμηθευτή. Στο κόλπο είναι και ο Θεοφάνης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Πίσω από την πλάτη του Μηνά αρχίζουν να παίρνουν τις μίζες τους, αυτό όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ. Μια μέρα γίνονται αντιληπτοί. Τότε ο χαμηλών τόνων Μηνάς σηκώνει το πραγματικό του ανάστημα και κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του.

Στοιχεία/Trivia: Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Η ταινία έκοψε 39.709 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 68 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr