Η κυρία του Μαξίμ (1980)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Η κυρία του Μαξίμ

Έτος: 1980

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 26 Μαϊου 1980

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Georges Feydeau

Σενάριο: Δέσπω Διαμαντίδου

Μουσική σύνθεση: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη , Φαίδων Γεωργίτσης , Γιώργος Μιχαλακόπουλος , Χρυσούλα Διαβάτη , Θόδωρος Έξαρχος , Γιάννης Σαββαϊδης , Φώτης Αρμένης , Πάνος Ξενάκης , Γιάννης Ευδαίμων , Τζία Γιοβάννη , Ντίνα Γιαννάκου , Ελένη Καλλιγά , Γιώργος Καλατζής , Αλέκος Ζαχαράκος , Θόδωρος Ρήγας , Βασίλης Πολίτης , Νατάσα Καψαμπέλη

Επαναλήψεις: 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ο νεαρός ανύπαντρος γιατρός Μουζικούρ, ένα βράδυ παρασύρει στο «Μαξίμ» το φίλο του και συνάδελφό του Πετιπόν, έναν αστό, συντηρητικό, που πρώτη φορά ξεκολλά από την καταπιεστική φροντίδα της θρησκόληπτης γυναίκας του, και το ρίχνουν έξω. Την άλλη μέρα βρίσκουν τον Πετιπόν να κοιμάται κάτω από τον καναπέ του σπιτιού του, ενώ στο κρεβάτι του ανακαλύπτουν μια μικρή χορεύτρια, το «Γαριδάκι», που την πήρε μαζί του τη νύχτα από το «Μαξίμ», μα ο καημένος τώρα πια δεν θυμάται τίποτα.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr