Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης

Έτος: 1966

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης (I)

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Σταύρος Παράβας (Αντώνης Χρυσοβέργης/Κλεοπάτρα) , Κλεό Σκουλούδη (Σοφία) , Λαυρέντης Διανέλλος (Ιάκωβος Μελεμεντές) , Γιώργος Μούτσιος (Δημήτρης) , Νικήτας Πλατής (Μενέλαος) , Τζόλυ Γαρμπή (Αμαλία) , Νάσος Κεδράκας (Κυριάκος) , Εύα Ευαγγελίδου , Νίκος Θηβαίος , Βίκυ Παππά , Πάνος Νικολακόπουλος , Σπύρος Ροσάνος , Μάκης Δεμίρης , Αλέκος Δαρόπουλος , Πάνος Τζανετής (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας άνεργος και βουτηγμένος στα χρέη νέος, ο Αντώνης, αναγκάζεται να μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να βρει δουλειά. Με το όνομα Κλεοπάτρα και χωρίς να πει τίποτα στην αρραβωνιαστικιά του, τη Σοφία, πιάνει δουλειά σαν υπηρέτρια στην οικία του ηλικιωμένου κυρίου Ιάκωβου. Εκεί αντιμετωπίζει έξυπνα τις μηχανορραφίες των δύο εξαδέλφων του αφεντικού του, οι οποίοι θέλουν να βάλουν στο χέρι την περιουσία του. Για κακή του όμως τύχη, ο κηπουρός του Ιάκωβου, ο Κυριάκος, ερωτεύεται σφοδρά την Κλεοπάτρα και ζητά από το αφεντικό του να την παντρευτεί. Τα πράγματα στενεύουν και από την πλευρά της Σοφίας η οποία νομίζει ότι ο καλός της την απατά, και γι' αυτό θέλει να διαλύσει τον αρραβώνα τους. Τελικά, ο Αντώνης βγάζει το προσωπείο, ξεμπροστιάζει τα ξαδέλφια του κυρίου Ιάκωβου, κερδίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εύνοιά του, και παντρεύεται τη Σοφία.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 220.130 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 117 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr