Η Αυλή με τα Σκουπίδια

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η αυλή με τα σκουπίδια

Έτος: 1993

Πρεμιέρα: Σεπτέμβριος 1993

Διάρκεια: 94'

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Μένιος Δίτσας , Κώστας Ζυρίνης , Θανάσης Σκρουμπέλος

Σενάριο: Μένιος Δίτσας , Κώστας Ζυρίνης , Θανάσης Σκρουμπέλος

Φωτογραφία: Προκόπης Δάφνος

Μουσική σύνθεση: Σταύρος Παπασταύρου

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καζάν , Δημήτρης Μπίζας , Κοσμάς Κονδύλης , Αθηνά Δόμβρου , Κίμων Γεράρδος , Χρήστος Τσάγκας , Ελευθερία Ρήγου , Γιώργος Κώνστας , Τάσος Παπαδάκης , Τόνια Σταυροπούλου , Λάμπρος Τσάγκας , Ειρήνη Ιγγλέση , Δημήτρης Κατσιμάνης , Στέλιος Παύλου , Τάσος Παπαδάκης , Δημήτρης Μπίζας , Γρηγόρης Μασσαλάς , Μένιος Δίτσας , Θοδωρής Προκοπίου , Νίκος Κουρούκλης , Κώστας Σοφάκης , Δανάη Δίτσα , Αλέξανδρος Αλεξανδράκης , Γέση Καραγιάννη , Αργυρώ Καραχούτη , Δώρα Παβίδου , Γιάννης Μαυρογένης (I) , Θανάσης Σκρουμπέλος , Αθανασία Τζώρτζη , Ίτσκαλη Ιλεάνα , Δημήτρης Θεοδώρου , Νίκος Αλεξανδράτος

Περίληψη/Σχόλια: Τρεις ιστορίες σ' ένα ερειπωμένο εργοστάσιο, όπου οι ήρωές μας ζουν απομονωμένοι σαν τρομαγμένοι σαρκοβόροι αρουραίοι.

Ο Λιμουζίνας (Μένιου Δίτσα). Ο Λιμουζίνας ζει από την εκμετάλλευση μικρών παιδιών που τα στέλνει να πουλούν γαρδένιες και να επαιτούν. Στη ζωή του θα μπει ο Πουλ, ένα ακαθορίστου φύλου πλάσμα που σε λίγο θα πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της δουλειάς και, αφού ξεπαστρέψει τον Λιμουζίνα, θα την αναβαθμίσει σε εμπόριο παιδιών για τα ζωτικά τους όργανα με πελάτες ανώνυμες πολυεθνικές εταιρείες.

Η Ταραντούλα (Κώστα Ζυρίνη). Ο Πρίγκιπας αγοράζει και πουλάει κορίτσια 10-12 χρονών αφού πρώτα ασελγήσει πάνω τους. Μαζί με τον Πρίγκιπα ζει ο Τρελός, ένας ιδιόρρυθμος ρακοσυλλέκτης. Η γυναίκα-ταραντούλα, που βιάστηκε πριν από δώδεκα χρόνια από τον πατέρα της, ψάχνει να τον βρει ανάμεσα σε επαίτες και ρακοσυλλέκτες που αφού πρώτα τον βιάσει, του κόβει το λαρύγγι με μια ξυριστική λεπίδα. Τη λύτρωση θα δώσει ο Τρελός.

Ωραία Κοιμωμένη (Θανάση Σκρουμπέλου). Ο Κούλης ο Κουρέας ασκεί το επάγγελμα του περιποιητή πτωμάτων, "ευπρεπίζοντας έτσι, τις αναμνήσεις της πόλης". Η Ωραία Κοιμωμένη, θα του φέρει το νεκρό από την πρέζα πατέρα της. Θα ταλαντευτεί ανάμεσα στον έρωτα του Κούλη και στο νεκρό, που κάθε τόσο εμφανίζεται για να χορέψει μαζί της ταγκό και, αφού γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητες του Κουρέα, θα τον παρασύρει μαζί της στο θάνατο.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1993-1994 και έκοψε 5.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 9η θέση σε 13 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr