Ευτυχώς τρελάθηκα (1989)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ευτυχώς τρελάθηκα (1989)

Έτος: 1989

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 29 Μαϊου 1989

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Στέλιος Παπαδάκης (I)

Συγγραφέας: Γιώργος Ρούσσος (I)

Ηθοποιοί: Άννα Αδριανού , Σωτήρης Βάγιας , Τάκης Βουλαλάς , Ορφέας Ζάχος , Θάνος Καληώρας , Τρύφων Καρατζάς , Κώστας Κλάδης , Σπύρος Μαβίδης , Ελένη Μαυρομάτη , Ελένη Ράντου , Δημήτρης Τσούτσης , Ελένη Φίλιππα , Μίκα Φλωρά

Επαναλήψεις: 2012 (ΕΤ1)

Σχόλια/Πλοκή: Ο Χαρίλαος Μαραζιώτης, ιδιοκτήτης μιας βιομηχανίας παραγωγής ούζου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τη μικρή επιχείρηση και να καλύψει τα χρέη που τον πνίγουν. Χρωστάει σ' όλη την αγορά και κινδυνεύει να πάει φυλακή, τόσο εξαιτίας των δανειστών του, όσο και εξαιτίας του ΙΚΑ και της εφορίας. Για να βγει από το αδιέξοδο, αν και είναι αρραβωνιασμένος με την γραμματέα του την Ηρώ, που όμως είναι φτωχή, αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο με συνοικέσιο. Προξενήτρα είναι η Αντιγόνη η οποία θέλει να παντρέψει τον Χαρίλαο με την ετεροθαλή μικρότερη αδελφή της, την Ισμήνη, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με τον συνομήλικό της Μάκη. Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται. Η Ηρώ και η Ισμήνη, που έχουν πληροφορηθεί τα σχέδιά του, συνωμοτούν για να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες γι’ αυτές εξελίξεις. Οι «επιτήδειοι» θα μπλέξουν ακόμη περισσότερο τις καταστάσεις και ο Χαρίλαος θα αναγκαστεί να παραστήσει τον τρελό και για να γλιτώσει τη σύλληψη κλείνεται σε φρενοκομείο. Οι δανειστές του, μόλις πληροφορούνται πως τρελάθηκε, αλλάζουν στάση απέναντί του, φιλοτιμούνται και τον απαλλάσσουν απ’ τα χρέη, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη φυλακή και να παντρευτεί την Ηρώ.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Απρίλιο του 2011 (96ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr