Ελληνοφρένεια (2013)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Ελληνοφρένεια (2013)

Έτος: 2013

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Σατιρική

Κανάλι: Alpha

Ημέρα/ημέρες προβολής: Δευτέρα, Τρίτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 7 Οκτωβρίου 2013

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2018

Κύκλοι επεισοδίων: 5

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Κείμενα: Θύμιος Καλαμούκης , Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Παρουσιαστές: (Τσολιάς/Μπαλούρδος)

Συμμετέχοντες: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος , Ρενάτα Καπετανάκη , Παύλος Στραβοσνίχης , Γιάννης Αγριόμαλλος , Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Περιγραφή: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:45, ανανεωμένη, επίκαιρη και καυστική, η εκπομπή με κεντρικό πρωταγωνιστή τον απρόβλεπτο Τσολιά και δίπλα του νέα πρόσωπα σε απίθανες καταστάσεις και εκφραστικές δυνατότητες, ισορροπεί ανάμεσα στην ανατρεπτική σάτιρα, την έντονη πολιτική διάσταση, την αποδόμηση της σοβαροφάνειας των πολιτικών και την αμφισβήτηση κάθε μορφής εξουσίας. Με βασικό κορμό τα όσα συμβαίνουν σε μια αίθουσα σύνταξης, την πραγματική αίθουσα σύνταξης της "Ελληνοφρένειας", παρακολουθούμε μέσα από οθόνες που θα υπάρχουν παντού στον χώρο, εικόνες της επικαιρότητας. Ο αρχισυντάκτης και οι συνεργάτες του αξιολογούν το υλικό, κρίνοντας και κατακρίνοντας ό,τι βλέπουν.

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός Τσολιάς οργώνει τους δρόμους της πόλης υπογραμμίζοντας, με την αφέλεια, την πονηράδα του, αλλά κυρίως την καπατσοσύνη του, το αθάνατο ελληνικό πνεύμα. Δε λείπουν σατιρικές διαφημίσεις, παρωδίες σήριαλ, δελτίων ειδήσεων και άλλων ενημερωτικών εκπομπών. Η δημοσιογραφική ομάδα της "Ελληνοφρένειας" πλαισιώνεται και από νέους ηθοποιούς, φέρνοντας έτσι για πρώτη φορά στο γυαλί κάποια πρόσωπα πραγματικά ή μεταμφιεσμένα σε ρόλους έκπληξη.

Trivia: Η 1η περίοδος της εκπομπής προβλήθηκε στο κανάλι "Σκάι" με τίτλο "Ελληνοφρένεια (2007)" (2007-2011) και αργότερα αντικαταστάθηκε από μια άλλη σατιρική εκπομπή με τίτλο "The Gisa bar" (2011-201?).


Οι κύκλοι της εκπομπής:


Ο 1ος κύκλος της εκπομπής ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014.

Ο 2ος κύκλος ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2015.

Ο 3ος κύκλος ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.

Ο 4ος κύκλος ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Ο 5ος κύκλος ξεκίνησε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017.Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr