Είμαι μια δυστυχισμένη

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Είμαι μια δυστυχισμένη

Έτος: 1964

Διάρκεια: 90'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Φωτογραφία: Δημήτρης Καράμπελας

Μουσική σύνθεση: Απόστολος Καλδάρας

Εταιρία παραγωγής: Κλακ Φιλμ

Ηθοποιοί: Μάρθα Βούρτση (Μάρθα) , Νίκος Ξανθόπουλος (Βασίλης) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Μαίρη) , Αθανασία Μουστάκα (γιαγιά) , Θόδωρος Έξαρχος (Τηλέμαχος) , Ρένα Γαλάνη (διευθύντρια σχολείου) , Βασίλης Καϊλας (μικρός Κυριάκος) , Παντελής Ζερβός (Χατζής) , Πόλυ Πάνου (τραγούδι) , Μιχάλης Μενιδιάτης (τραγούδι) , Φούλη Δημητρίου (τραγούδι)

Πλοκή: Πριν από αρκετά χρόνια, ο Βασίλης έφυγε στην Αμερική, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του, τη Μάρθα, και τον νεογέννητο γιο του, αλλά ένα ατύχημα του προκάλεσε αμνησία. Τώρα, έχοντας ανακτήσει τη μνήμη του, επιστρέφει πλούσιος στην Αθήνα, αλλά δεν θέλει να μπει ξαφνικά στη ζωή τους. Μαθαίνει ότι η Μάρθα δουλεύει εργάτρια στη Γερμανία. Φροντίζει να πάει ο γιος τους, ο Κυριάκος, που ζει με τη γιαγιά του πουλώντας κουλούρια και λαχεία, σε ιδιωτικό σχολείο. Με τη βοήθεια του φίλου του Χατζή, κερδίζει σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του παιδιού, χωρίς όμως να του αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά του. Η Μάρθα γνωρίζει ότι ο άντρας της έχει ξαναπαντρευτεί στην Αμερική και φοβάται ότι θα της πάρει τον Κυριάκο. Δεν αργεί όμως να καταλάβει τις πραγματικές διαθέσεις του, και αντιμετωπίζει με σεβασμό τη δεύτερη γυναίκα του. Όσο για την ίδια, αποφασίζει να παντρευτεί έναν παιδικό της φίλο, που την αγαπάει, και επιτρέπει στον Κυριάκο να ακολουθήσει τον πατέρα του στην Αμερική για να σπουδάσει. Όμως, εντελώς αναπάντεχα, παραμονές Χριστουγέννων, ο Βασίλης επιστρέφει στην Ελλάδα και η οικογένεια ξανασμίγει, για να ζήσει ευτυχισμένη μαζί και για πάντα.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 203.724 εισιτήρια. Ήρθε στην 24η θέση σε 93 ταινίες.Η Πόλυ Πάνου ερμηνεύει το τραγούδι "Φέρτε μια κούπα με κρασί ( Βρε ζωή φαρμάκια στάζεις )" σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη Τσάντα.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr