Δόκτωρ Ζι-Βέγγος

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δόκτωρ Ζι-Βέγγος

Έτος: 1968

Διάρκεια: 76'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος

Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ , ΘΒ Ταινίες γέλιου

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Χρήστος Τσαγανέας , Νίτσα Τσαγανέα , Νόρα Κατσέλη , Κώστας Τύμβιος , Μάρσα Νεστορίδου , Κούλα Αγαγιώτου , Περικλής Χριστοφορίδης , Ρένα Πασχαλίδου , Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος , Λάμπρος Αχείμαστος , Δημήτρης Σούλης , Τ.Τσαλαβρέτα , Χ.Μιχαλόπουλος , Κ.Σαββίδου , Φραγκούλης Φραγκούλης , Δημήτρης Σημηριώτης , Μαρία Παλαιολόγου , Σπύρος Μαλούσης , Γιώργος Λιαράκος , Χρίστος Παπαδόπουλος , Κώστας Παπαδόπουλος (II) , Γιώργος Ζαμπέτας (μπουζούκι) , Μανταλένα (I) (τραγούδι) , Φώτης Μεταξόπουλος (χορός)

Πλοκή: Ο Θανάσης πιάνει δουλειά σε ένα κουρείο, ώσπου ο Απόστολος θα τον περάσει για γιατρό και θα τον αναγκάσει να εξετάσει την κόρη του, Μπέλλα. Η αρρώστια της Μπέλλας δεν είναι άλλη, από την άρνηση του πατέρα της να δεχτεί τον αγαπημένο της Αύγουστο. Ο Θανάσης υπόσχεται ότι θα βοηθήσει και αυτομάτως η Μπέλλα γίνεται καλά. Ο Απόστολος ενθουσιάζεται με το γιατρό και αρχίζει να τον συστήνει στους γνωστούς του.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 268.968 εισιτήρια. Ήρθε στην 27η θέση σε 99 ταινίες.

Η Μανταλένα ερμηνεύει το τραγούδι "Ακου τα αηδόνια" σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη-Τσάντα και μουσική Γιώργου Ζαμπέτα.

Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της "Φίνος Φιλμ" και της "ΘΒ Ταινίες γέλιου". Η διανομή και εκμετάλλευση της ταινίας δεν ανήκει στην "Φίνος Φιλμ".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr