Για ποιόν χτυπά η... κουδούνα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Για ποιόν χτυπά η... κουδούνα

Έτος: 1968

Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 1968

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Χρήστος Κυριακός

Φωτογραφία: Μάρκος Δεφιλίππου

Μουσική σύνθεση: Κώστας Σεϊτανίδης

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Νόρα Βαλσάμη , Περικλής Χριστοφορίδης , Χρήστος Δοξαράς , Άννα Παϊτατζή , Σιμόνη Ξυνοπούλου , Νάσος Κεδράκας , Μάκης Δεμίρης , Άρης Τσιούνης , Ανθή Γούναρη , Τάσος Κονταξής , Σταμάτης Δελαβίνιας , Μπεάτα Ασημακοπούλου , Χρηστάκης (τραγούδι) , Δέσποινα Σταυρουλάκη (τραγούδι) , Γιάννης Γκιωνάκης (τραγούδι (φωνή))

Πλοκή: Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούσαν δανεικά, αλλά κανείς δεν του τα επέστρεφε. Απ' αυτή τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του Κώστας με ένα τέχνασμα. Ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να.."αυτοκτονήσει". Ο Λαμπιρίκος, με μια μεγάλη πέτρα δεμένη στο λαιμό του, δήθεν πέφτει στη θάλασσα και για του λόγου το αληθές ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Την άλλη μέρα η φωτογραφία του δημοσιεύεται σε όλες τις εφημερίδες και η αυτοκτονία του απελπισμένου εργοστασιάρχη έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 393.900 εισιτήρια. Ήρθε στην 13η θέση σε 108 ταινίες. Ο Χρηστάκης ερμηνεύει το τραγούδι "Τα Βατράχια".

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr