Γιάννης Μαμουζέλος

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης:Τηλεοπτικές εκπομπές που έχει παρουσιάσει / στις οποίες συμμετείχε:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Αθλητική Κυριακή 1972 ΕΙΡΤ

Τηλεπαιχνίδια που έχει παρουσιάσει / στα οποία συμμετείχε:


Σειρές στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το 1975 έγινε δικηγόρος. Ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία το 1968, στις εφημερίδες "Φως των Σπορ" και "Βραδυνή". Έκανε το χόμπι κύριο επάγγελμα και το 1976 πήγε στην ΕΡΤ, όπου εργάστηκε αρχικά στις Ειδή­σεις και κατόπιν στον αθλητικό τομέα της τηλεό­ρασης. Υπήρξε πολλά χρόνια παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων, εκπομπών και παραγωγός-παρουσιαστής της "Αθλητικής Κυριακής".

Αθλητικός συντάκτης με εξειδίκευση στο στίβο, έχει καλύψει Ολυμπιακούς Αγώνες, Μουντιάλ ποδοσ­φαίρου, Παγκόσμια πρωταθλήματα, Μεσογειακούς Αγώνες, το Euro 2004 και εκατοντάδες αγώνες ελληνικών και διε­θνών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, καθώς και άλλων σπορ. Εκπροσώπησε την ΕΡΤ σε Sports Group της EBU και σε Broadcasters meetings καθώς και επικεφαλής αποστολής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Εργάστηκε σε πολιτικές εφημερίδες: "Πρώτη", "Ελλάδα Σήμερα", "4η Εξουσία", σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εμπνευστής του τίτλου "Sportime" υπήρξε αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας (1994-2003).

Έχει διδάξει αθλητική δημοσιογραφία στο προπτυχιακό τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου και σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες σχολές.

Έγραψε το βιβλίο "100 Χρόνια Εθνική Ελλάδας" με την ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου (2007). Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του βι­βλίου "Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού" (2006) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού, στην οποία είναι έκτακτο μέλος.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την παρουσιαστή "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr