Γιάννα Μυράτ

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία γέννησης:Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:


Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Αφοσίωση 1963


Τηλεταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει:


Εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ή τις οποίες παρουσίαζε:


Τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσίαζε ή στα οποία συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών μυθοπλασίας & εκπομπών στα οποία συμμετείχε ή παρουσίαζε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες συμμετείχε:


Έχει τραγουδήσει:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πατέρας της είναι ο αρχιτέκτονας & μηχανικός Αλέκος Μυράτ και μητέρα του η Ρίτσα Μελετιάδου. Παππούς της είναι ο ηθοποιός Μήτσος Μυράτ και γιαγιά της η, επίσης ηθοποιός, Κυβέλη. Έχει αδερφό τον μαέστρο Αλέξανδρο Μυράτ και ετεροθαλή αδερφή (απ' τον πατέρα της) την ηθοποιό Κυβέλη Μυράτ.

Θεία της (αδερφή του πατέρα της) είναι η ηθοποιός Μιράντα Μυράτ και θείος της (ετεροθαλής αδερφός του πατέρα της) ο ηθοποιός Δημήτρης Μυράτ. Έχει ξαδέρφη τη χορεύτρια Βάνα Θεοχάρη και ξάδερφο τον Κωνσταντίνο Μυράτ. Πρώτος της σύζυγος υπήρξε ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης με τον οποίον απέκτησαν ένα γιο, τον Αργύρη Καστανιώτη.

Άρχισε τις σπουδές της στο φλάουτο στο "Ωδείο Αθηνών" με καθηγητή τον Ελβετό φλαουτίστα Urs Ruttiman (γεννήθηκε το 1937) και τις ολοκλήρωσε με το δίπλωμά της στο "Δημοτικό Ωδείο Βόλου", απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βόλο, είναι μέλος της "Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου" (από το 1992) και διδάσκει στο "Δημοτικό Ωδείο Βόλου". Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται ατομικά ρεσιτάλ και ηχογράφηση για το Κρατικό Ραδιόφωνο. Έχει επίσης εμφανιστεί ως σολίστ με τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου & Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας.

Είναι εμπνεύστρια και διοργανώτρια του "Φεστιβάλ Φλάουτου" που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Μακρινίτσα με πανελλήνια συμμετοχή σπουδαστών και διακεκριμένων σολίστ. Στο χώρο του βιβλίου, εκτός από την παρουσία της ως μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων έχει συγγράψει τρία παιδικά παραμύθια με μουσικά θέματα και CD, πάλι με έργα διασκευασμένα από την ίδια.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την ηθοποιό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr