Βίβα Κατερίνα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Βίβα Κατερίνα

Έτος: 1973

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 6 Οκτωβρίου 1973

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 4 Σεπτεμβρίου 1975

Ημέρα προβολής: Σάββατο, Πέμπτη

Κύκλοι επεισοδίων: 3

Αριθμός επεισοδίων: 120

Διάρκεια επεισοδίου: 30'

Είδος: Κωμική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Δυάς TV

Παραγωγός: Κώστας Κατσάρης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος

Σενάριο: Κώστας Παπαπέτρος

Ηθοποιοί: Κάκια Αναλυτή (Κατερίνα 1 (1973)) , Ελένη Ανουσάκη (Κατερίνα 2 (1973-1975)) , Κώστας Ρηγόπουλος (Ντίνος) , Χρυσούλα Διαβάτη , Τζόλυ Γαρμπή , Ηλίας Λογοθέτης , Βασίλης Τσιβιλίκας , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Γιάννης Κανδήλας , Νίκος Γαροφάλλου , Χρήστος Δοξαράς , Πίτσα Μπουρνόζου , Θάνος Παπαδόπουλος , Δημήτρης Βασματζής

Περίληψη:

Επαναλήψεις: 1975 (ΡΙΚ)

Trivia: Η σειρά προβάλλονταν κάθε Σάββατο και αργότερα συνέχισε την προβολή της κάθε Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς Αντώνη Τέμπο σε συνέντευξή του το 2010 στο retromaniax.gr:

"Η αλλαγή πρωταγωνίστριας ήταν επιβεβλημένη, διότι το πρόγραμμα της Κάκιας Αναλυτή ήταν αρκετά φορτωμένο, κυρίως λόγω της δουλειάς της στο θέατρο και στην παράσταση "Αγάπη Mου Oυά Oυά", με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει ταυτόχρονα και στις θεατρικές και στις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις. Αρκετές φορές μάλιστα της έρχονταν στο μυαλό τα λόγια από το κείμενο του "Αγάπη Mου Oυά Oυά", αντί για τα λόγια από το κείμενο του «Βίβα Κατερίνα». Μαζί με τον Κώστα Ρηγόπουλο, που ήταν και σύζυγός της, συζητούσαμε για το τι θα κάναμε τελικά. Γυρίσαμε λοιπόν 2-3 επεισόδια και αμέσως μετά έγινε η αντικατάσταση με την Ελένη Ανουσάκη, η οποία ανέλαβε τον ρόλο της Κατερίνας. Η αλλαγή έγινε από το ένα επεισόδιο στο επόμενο, κάνοντας κάποια ανακοίνωση στο πρώτο επεισόδιο με την Ελένη Ανουσάκη, όπως άλλωστε κάναμε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και βεβαίως στο σταθμό, όπως ήμασταν υποχρεωμένοι, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους έγινε. Ο δε Κώστας Ρηγόπουλος συνέχισε στη σειρά μέχρι το τέλος της. Την είχε αγαπήσει τη σειρά, την χαιρόταν...".

"Αν θυμάμαι καλά, η μουσική των τίτλων του "Βίβα Κατερίνα" δεν ήταν πρωτότυπη, αλλά ήταν παρμένη από κάποιο δίσκο, διότι τότε τα οικονομικά ήταν περιορισμένα".

"Η παραγωγή της σειράς ήταν δική μου, της συζύγου μου και του Νίκου Σκιαδά και εν συνεχεία εμείς την πουλούσαμε στην εταιρεία Δυάς, στον Κώστα Κατσάρη. Εμείς επομένως είχαμε όλη την φροντίδα και την επιμέλεια της σειράς. Θυμάμαι ότι εισπράτταμε 50 χιλιάδες δραχμές το επεισόδιο, το οποίο εν συνεχεία το πουλούσε ο Κατσάρης περίπου 80 χιλιάδες στην ΥΕΝΕΔ. Έτσι έβγαζε 30 χιλιάδες από εμάς και έβγαζε (ασφαλώς δεν γνωρίζω τι ποσό) και από την διαφήμιση που εισέπραττε. Πολλές οι διαφημίσεις βέβαια τότε...".

"Το "Βίβα Κατερίνα" γυριζόταν σε βίντεο, αλλά είχε και εξωτερικές σκηνές γυρισμένες σε φιλμ. Τότε το βίντεο δεν είχε την ευκολία μεταφοράς που έχει τώρα, οπότε έπρεπε τα εξωτερικά γυρίσματα να γίνουν σε φιλμ. Αρχικά το «Βίβα Κατερίνα» γυριζόταν στο στούντιο "Άλφα" και έπειτα στο στούντιο "Άννα", στην Αγία Παρασκευή, που ήταν πρώην κινηματογράφος".

"Το "Βίβα Κατερίνα" προβλήθηκε επίσημα στην Κύπρο και ανεπίσημα όπου υπήρχε Ελληνισμός".

Από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα των σεζόν 1973-1974 και 1974-1975.

Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.

Η σειρά προβλήθηκε το 1975? στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr