Έτσι έσβυσε η ζωή μου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Έτσι έσβυσε η ζωή μου

Έτος: 1952

Διάρκεια: 93'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σπέντζος

Συγγραφέας: Stefan Zweig

Σενάριο: Χρήστος Σπέντζος

Φωτογραφία: Εμμανουήλ Τζανετής

Μουσική σύνθεση: Μενέλαος Παλλάντιος

Εταιρία παραγωγής: Σπέντζος Φιλμ

Ηθοποιοί: Θάνος Κωτσόπουλος , Αλέκα Κατσέλη , Χρήστος Τσαγανέας , Νίτσα Τσαγανέα , Ανθή Μηλιάδη , Τάκης Καραβασίλης , Νανά Δούκα , Καίτη Πανάγου , Άλκης Κωνσταντίνου , Χριστόφορος Κολυβάς , Τζόλυ Γαρμπή , Αργύρης Γιαννούλης , Τουλίνα Καλογερά , Γιώργος Αντωνάκης

Περίληψη/Σχόλια: Ο σμηναγός Αλέκος Νικολόπουλος δεν τα πηγαίνει καλά με τη γυναίκα του. Μια μέρα, παίρνει ένα γράμμα από μια γυναίκα που είχε γνωρίσει προπολεμικά, την Καίτη Κουρούκλη, η οποία του θυμίζει πως είχαν γνωριστεί σε κάποια χοροεσπερίδα κι έμειναν μαζί μέχρι πρωίας. Αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς ήταν η εγκυμοσύνη της. Για να αποφύγει το σκάνδαλο, εγκατέλειψε το χωριό της και ήρθε στην Αθήνα. Τα χρόνια περνούσαν και η Καίτη μεγάλωνε το παιδί της με την ελπίδα ότι θα ξανάβρισκε τον πατέρα του. Δεν έχασε ποτέ την ελπίδα της, ούτε κι όταν έμαθε πως εκείνος παντρεύτηκε με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει στο Κάιρο. Για τούτο και απέρριψε την πρόταση γάμου του αφεντικού της. Αποφάσισε να του γράψει, όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και ότι της απομένουν λίγες μόνο μέρες ζωής. Έτσι, το παιδί τους θα γνωρίσει τον φυσικό πατέρα του αλλά θα χάσει για πάντα τη μητέρα του.

Στοιχεία/Trivia: Πρόκειται για μεταφορά της νουβέλας του Στέφαν Τσβάιχ, "Το Γράμμα Μιας Άγνωστης". Η Τζόλυ Γαρμπή εμφανίστηκε ως Γαρμπή Ντάρλιγκ.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 48.405 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 15 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr