Άγρια Πάθη

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Άγρια Πάθη

Έτος: 1967

Πρεμιέρα: 1967

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασόπουλος

Σενάριο: Θεόδωρος Τέμπος

Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος , Βαγγέλης Καραμανίδης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Βέλλας

Παραγωγός: Στέλιος Τατασόπουλος

Ηθοποιοί: Ανέστης Βλάχος (Βλάσσης) , Άννα Ιασωνίδου (Ρηνιώ) , Θάνος Μαρτίνος (Πέτρος) , Νάσος Κεδράκας (Δάσκαλος) , Γιώτα Σοϊμοίρη (Φανή) , Σπύρος Καλογήρου (Θωμάς) , Νίκος Αναγνωστάκης (Παρασκευάς) , Μιμή Μαριά (τραγούδι) , Γιάννης Βέλλας , Μίνα Καρρά , Δημήτρης Παππάς (I) , Γιώργος Σταυρακάκης , Ι. Βαλάσης , Θεόδωρος Κτώρος , Έφη Θεοχάρη , Χάρης Λεμονόπουλος (μπουζούκι)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας βάναυσος επιστάτης μιας ομάδας ξυλοκόπων, ο Βλάσης, νταραβερίζεται ερωτικά μ' ένα φτωχοκόριτσο, τη Φανή, την οποία έχει αστεφάνωτη εδώ και καιρό. Εκείνη θυμώνει και καταφεύγει για παρηγοριά στον κάμπο με τους ορυζώνες, στην καλύβα μιας εργάτριας, της Ρηνιώς, την οποία περιτριγυρίζει το αφεντικό της, ο Θωμάς. Η συνάντηση των δύο ανδρών φέρνει στην επιφάνεια μια προϋπάρχουσα έχθρα και η σύγκρουσή τους καταλήγει στο φόνο του Θωμά. Ένοχη, ωστόσο, θεωρείται η Ρηνιώ που είχε προηγουμένως τραυματίσει τον Θωμά, πασχίζοντας να περισωθεί απ' την επίθεσή του. Στην προσπάθειά της να φύγει από την περιοχή συναντά τον Πέτρο, έναν ευγενικό ξυλοκόπο που την περιθάλπει προσφέροντάς της στέγη και τροφή, αλλά και πάλι πέφτει στα χέρια του Βλάση, ο οποίος διά της βίας προσπαθεί να την κρατήσει κοντά του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 32.500 εισιτήρια. Ήρθε στην 104η θέση σε 117 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr