Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Μαντάμ Σουσού (1948)»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 31: Γραμμή 31:
|a1=Μαρίκα Νέζερ|ra1=Μαντάμ Σουσού
|a1=Μαρίκα Νέζερ|ra1=Μαντάμ Σουσού
|a2=Βασίλης Λογοθετίδης|ra2=Παναγιωτάκης
|a2=Βασίλης Λογοθετίδης|ra2=Παναγιωτάκης
|a3=Γιώργος Παππάς (I)|ra3=Κατακουζηνός
|a3=Γιώργος Παππάς (I)|ra3=Μηνάς Κατακουζηνός
|a4=Χρήστος Τσαγανέας|ra4=
|a4=Χρήστος Τσαγανέας|ra4=Σταθόπουλος
|a5=Ντίνος Ηλιόπουλος|ra5=
|a5=Ντίνος Ηλιόπουλος|ra5=
|a6=Μίμης Φωτόπουλος|ra6=
|a6=Μίμης Φωτόπουλος|ra6=
|a7=Ελένη Χατζηαργύρη|ra7=  
|a7=Ελένη Χατζηαργύρη|ra7=Ζανέτ
|a8=Καίτη Ασπρέα|ra8=
|a8=Καίτη Ασπρέα|ra8=
|a9=Λέλα Πατρικίου|ra9=
|a9=Λέλα Πατρικίου|ra9=
|a10=Άρης Βλαχόπουλος|ra10=
|a10=Άρης Βλαχόπουλος|ra10=Τζον Τριφύλλης
|a11=Λαυρέντης Διανέλλος|ra11=
|a11=Λαυρέντης Διανέλλος|ra11=
|a12=Ερρίκος Κονταρίνης|ra12=
|a12=Ερρίκος Κονταρίνης|ra12=
|a13=Χριστίνα Καλογερίκου|ra13=μαντάμ Πανωραία
|a14=Ανδρέας Παντόπουλος|ra14=
|a15=Μιχάλης Παπαδάκης|ra15=
|a16=Ράλλης Αγγελίδης|ra16=
|a17=Νίτσα Τσαγανέα|ra17=
|a18=Δάφνη Σκούρα|ra18=
|a19=Ειρήνη Παπά|ra19=
|a20=Πέτρος Κυριακός|ra20=
|a21=Κούλης Στολίγκας|ra21=
|a22=Δήμος Σταρένιος|ra22=


|com=Αθήνα, αρχές του '30. Η φαντασιόπληκτη μαντάμ Σουσού πιστεύει πως έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει την ξεπεσμένη μεγαλοαστή στους γείτονές της στο Βύθουλα (σημερινή Ακαδημία Πλάτωνος), την φτωχή συνοικία στην οποία ζει. Ο άντρας της, ο φτωχός ψαροπώλης Παναγιωτάκης, παρ’ όλο το χλευασμό των γειτόνων του, δεν θέλει να της χαλάει το χατίρι και συμφωνεί πάντα μαζί της.
|com=Αθήνα, αρχές του '30. Η φαντασιόπληκτη μαντάμ Σουσού πιστεύει πως έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει την ξεπεσμένη μεγαλοαστή στους γείτονές της στο Βύθουλα (σημερινή Ακαδημία Πλάτωνος), την φτωχή συνοικία στην οποία ζει. Ο άντρας της, ο φτωχός ψαροπώλης Παναγιωτάκης, παρ’ όλο το χλευασμό των γειτόνων του, δεν θέλει να της χαλάει το χατίρι και συμφωνεί πάντα μαζί της.

Αναθεώρηση της 03:37, 12 Οκτωβρίου 2025

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Μαντάμ Σουσού (1948)

Έτος: 1948

Πρεμιέρα: 3 Μαΐου 1948

Διάρκεια: 80'

Έγχρωμη: Όχι

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Τάκης Μουζενίδης

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος

Φωτογραφία: Γιάννης Δριμαρόπουλος

Κοστούμια: Σκαλιντώ

Μουσική σύνθεση: Κώστας Γιαννίδης

Παραγωγός: Μανώλης Μεγαλοοικονόμος

Εταιρία παραγωγής: Μέγα Φιλμ

Κινηματογραφική σεζόν: 1947-1948

Ημερομηνία πρώτης προβολής στην TV: 15 Αυγούστου 1970 (ΥΕΝΕΔ)

Περίληψη/Σχόλια: Αθήνα, αρχές του '30. Η φαντασιόπληκτη μαντάμ Σουσού πιστεύει πως έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει την ξεπεσμένη μεγαλοαστή στους γείτονές της στο Βύθουλα (σημερινή Ακαδημία Πλάτωνος), την φτωχή συνοικία στην οποία ζει. Ο άντρας της, ο φτωχός ψαροπώλης Παναγιωτάκης, παρ’ όλο το χλευασμό των γειτόνων του, δεν θέλει να της χαλάει το χατίρι και συμφωνεί πάντα μαζί της.

Ένας απατεώνας, ο Καντακουζηνός, πληροφορείται πως η γυναίκα κληρονόμησε εξ' Αμερικής μια μεγάλη περιουσία. Καταστρώνει ένα σχέδιο για να της φάει τα χρήματα. Την ξελογιάζει κι εκείνη τον ακολουθεί, εγκαταλείποντας τον άντρα της. Εγκαθίστανται στο Κολωνάκι και ξοδεύουν τα χρήματά της επιδεικτικά, μέχρι που ο απατεώνας εξαφανίζεται με όσα χρήματα έχουν απομείνει.

Η μαντάμ Σουσού θα επιστρέψει με καμένα φτερά στη λαϊκή γειτονιά και στον καλόκαρδο άντρα της που εξακολουθεί να την αγαπά.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε στην Ελληνική τηλεόραση το Σάββατο 15 Αυγούστου 1970 από την ΥΕΝΕΔ.

Σημειώνεται ότι η ταινία ήταν η ακριβότερη, μέχρι τότε, παραγωγή του Ελληνικού κινηματογράφου, με το κόστος να ανέρχεται στις 2.000 λίρες.

Σύμφωνα με το άρθρο (2020) στο site https://koitamagazine.gr/109834/ellinikes-tainies-poy-agnoeitai-i-tychi-toys-kai-mallon-de-tha-doyme-pote, η ταινία δεν σώζεται.

Σύμφωνα με φήμες, κόπια της ταινίας υπάρχει στην κατοχή συλλεκτών, αλλά οι φήμες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η ταινία δεν σώζεται (δεν υπάρχει κόπια της) και θεωρείται χαμένη.

Ηθοποιοί: Μαρίκα Νέζερ (Μαντάμ Σουσού) , Βασίλης Λογοθετίδης (Παναγιωτάκης) , Γιώργος Παππάς (I) (Μηνάς Κατακουζηνός) , Χρήστος Τσαγανέας (Σταθόπουλος) , Ντίνος Ηλιόπουλος , Μίμης Φωτόπουλος , Ελένη Χατζηαργύρη (Ζανέτ) , Καίτη Ασπρέα , Λέλα Πατρικίου , Άρης Βλαχόπουλος (Τζον Τριφύλλης) , Λαυρέντης Διανέλλος , Ερρίκος Κονταρίνης , Χριστίνα Καλογερίκου (μαντάμ Πανωραία) , Ανδρέας Παντόπουλος , Μιχάλης Παπαδάκης , Ράλλης Αγγελίδης , Νίτσα Τσαγανέα , Δάφνη Σκούρα , Ειρήνη Παπά , Πέτρος Κυριακός , Κούλης Στολίγκας , Δήμος Σταρένιος

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr