Το έξυπνο πουλί

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Το έξυπνο πουλί

Έτος: 1961

Διάρκεια: 91'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μητσάκης

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Ρουσσόπουλοι-Γ. Λαζαρίδης-Δ. Σαρρής-Κ. Ψαρράς Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Λουκάς) , Άννα Φόνσου (Φανή) , Βασίλης Αυλωνίτης (Θανάσης) , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) (Μίχος) , Τάκης Χριστοφορίδης (Φιλώτας) , Άννα Μαντζουράνη (Νίτσα) , Μαρία Βούλγαρη (Ηρώ) , Κατερίνα Γώγου , Ράλλης Αγγελίδης , Κώστας Μποζώνης , Μπάμπης Ανθόπουλος , Σταύρος Παράβας (Μίμης) , Μαρίκα Νέζερ , Γιώργος Μητσάκης (τραγούδι) , Άννα Μαριάννα (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Μια φτωχή αλλά εργατική και φιλότιμη κοπέλα, η Φανή, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος στο μαγαζί ηλεκτρικών ειδών του Λουκά Μανή. Η κοπέλα ερωτεύεται τον εργοδότη της και γνωρίζοντας ότι το μαγαζί δεν πηγαίνει καλά εξαιτίας της καλοσύνης του Λουκά και της αδυναμίας του να βοηθάει όλο τον κόσμο, καταφέρνει να τον σώσει από τις κομπίνες διαφόρων επιτήδειων. Η Φανίτσα σε λίγο χρόνο βάζει μια τάξη και χωρίς να ξέρει ο Λουκάς, κανονίζει και αποφεύγει την παγίδα που του στήνουν οι φίλοι του Μίχος και Φιλώτας μαζί με την πλούσια ομογενή εξ Αιγύπτου, Ηρώ Δανέζη...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 64.517 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 68 ταινίες. Κινηματογραφική διασκευή του ομωνύμου θεατρικού έργου των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Η Άννα Μαριάννα ερμηνεύει το τραγούδι "Αν Μιλούσανε Τα Σύννεφα" σε στίχους και μουσική Γιώργου Μητσάκη. Το 1969 ο Γιώργος Λαζαρίδης ξαναδιασκευάζει το σενάριο αυτό και με σκηνοθέτη το Θανάση Βέγγο γυρίζουν την ταινία "Ποιος Θανάσης" με πρωταγωνίστρια και πάλι την Άννα Φόνσου και στο στο ρόλο του Κώστα Χατζηχρήστου ο Θανάσης Βέγγος.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr