Καληνύχτα Μαργαρίτα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Καληνύχτα Μαργαρίτα

Έτος: 1984

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου 1984

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 128'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Στέφανος Ληναίος , Κώστας Κατσαρόπουλος

Συγγραφέας: Γεράσιμος Σταύρου

Μουσική σύνθεση: Σπήλιος Μεντής

Ηθοποιοί: Στέφανος Ληναίος , Έλλη Φωτίου , Πάνος Αναστασόπουλος , Βάσος Ανδρονίδης , Πέτρος Ζαρκάδης , Χρήστος Κελαντώνης , Ντίνα Κώνστα , Τάσος Κωστής , Έρση Μαλικένζου , Αθηνά Μιχαλακοπούλου , Εύα Μουστάκα , Σταύρος Ξενίδης , Χριστίνα Στόγια

Επαναλήψεις: 2009 (Σινέ+) , 2012 (ΕΤ1) , 2012 (ΝΕΤ)

Σχόλια/Πλοκή: Κατοχή. Η Μαργαρίτα, κόρη καλής οικογένειας που έχει ξεπέσει οικονομικά, τελειώνει τις σπουδές της και γυρίζει στην πόλη της. Η οικογένειά της την βοηθάει να βρει δουλειά και να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη και τις ικανότητές της για να ανέβει και πάλι κοινωνικά. Στο πρόσωπό της ο καθένας θέλει να δει να πραγματώνεται ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει πράξη αυτός. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, όταν γίνει μέλος της εθνικής αντίστασης, ενώ η οικογένειά της τάχει καλά με το γερμανόφιλο καθεστώς. Οι συνθήκες θα την αναδείξουν σε πραγματική ηρωίδα. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή "Μαργαρίτα Περδικάρη".

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση προβλήθηκε σε επανάληψη στις 26 Οκτωβρίου 2009.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Οκτώβριο του 2010 (73ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr