Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (2000)

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 15:01, 15 Δεκεμβρίου 2016 από τον Nasos (Συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με '<gallery> Image: paidiakatoteroutheou00.JPG </gallery> {{Theatro| year=2000| Type=| Sname=Σάρα: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού| episode=Τα...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2000

Θεατρικός τίτλος: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού (Children of a lesser god)

Είδος:

Θέατρο: Αλάμπρα

Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου 2000

Περίοδοι παραστάσεων: 2000-2001

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

Συγγραφέας: Mark Mentoff

Μετάφραση: Γιάννης Βούρος

Σενάριο:

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Δρόσος

Ηθοποιοί: Πέγκυ Τρικαλιώτη (Σάρα Νόρμαν) , Γιάννης Βούρος (Τζέιμς Λιντς) , Θόδωρος Έξαρχος , Τιτίκα Βλαχοπούλου , Λουκία Στεργίου , Ναταλία Μίγδου , Άρης Πρωτόπαππας


Σχόλια/Πλοκή: Η Σάρα Νόρμαν, η κωφάλαλη ηρωίδα του Μαρκ Μέντοφ, αρνείται πεισματικά να επικοινωνήσει με ήχους. Είναι κλεισμένη στο δικό της κόσμο, στιγματισμένη από την ταμπέλα του "μειονεκτήματος" που κουβαλάει και τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να μιλήσει. Ούτε καν ο έρωτας της για τον ακούοντα δάσκαλο ορθοφωνίας Τζέιμς Λιντς, ο οποίος προσπαθεί να την εισάγει στον δικό του φυσιολογικό κόσμο. Και οι δύο μαζί θα ανακαλύψουν ότι η αγάπη τους δεν αρκεί για να γεφυρώσει το χάσμα των δύο κόσμων.

Trivia: To θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ "Σάρα-Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" γράφτηκε το 1979 και πρωτοανέβηκε στο Playwright's Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου ο Μέντοφ υπήρξε δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο Longacre Theatre του Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson, με τη Phyllis Frelich ως Σάρα και τον John Rubinstein ως Τζέημς.

Συζητήστε για την θεατρική παράσταση "Σάρα: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" στο Retromaniax.gr