Σούπερ Δημήτριος

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 17:07, 5 Ιουνίου 2013 από τον Lass (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Σούπερ Δημήτριος

Έτος: 2011

Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου 2011

Διάρκεια: 110'

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαϊωάννου

Σενάριο: Αλέξανδρος Στογιάννης , Σπύρος Παπαναούμ , Δημήτρης Παπαβασιλείου , Γεώργιος Παπαϊωάννου , Αργύρης Πούγγουρας , Δημήτρης Βαϊνάς , Χαράλαμπος Παπαποστόλου

Φωτογραφία: Γεώργιος Παπαϊωάννου

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παπαβασιλείου

Παραγωγός: Γεώργιος Παπαϊωάννου , Δημήτρης Παπαβασιλείου

Εταιρία παραγωγής: OTiNaNAi Productions

Ηθοποιοί: Δημήτρης Βαϊνάς (Σούπερ Δημήτριος) , Παρασκευάς Παπαδόπουλος (κάπτεν Φ. Ρομ) , Όλγα Σφέτσα (Μαρία Μαγδάλω) , Αναστάσιος Μασιάς , Σπύρος Παπαναούμ , Θανάσης Καμπουρίδης (γιαγιά) , Δημήτρης Μακρής , Γεώργιος Παπαϊωάννου (Μπίλυ/Παναγιώτης) , Αργύρης Πούγγουρας , Θάνος Κερμίτσης , Ανέστης Δερέκας (Πέτρος Μαλακάσης/Πιγκουίνος) , Χαράλαμπος Παπαποστόλου , Δημήτρης Παπαβασιλείου (άνθρωπος στα αποχωρητήρια/μικρή Αννούλα) , Στέλιος Κομπόγιωργας (Παπαμιχαήλ) , Αλέξανδρος Στογιάννης (δήμαρχος/Μπάτμαν)

Περίληψη/Σχόλια: Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες.

Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης επιστρέφει. Ο μοχθηρός κάπτεν Φ. Ρομ απειλεί την πόλη. Μετατρέπει το σύμβολο της, το Λευκό Πύργο σε ένα τεράστιο ποτήρι φραπέ, απειλεί δε να μετατρέψει και τον πύργο του ΟΤΕ σε ένα τεράστιο γύρο. Είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα..το όνομα που του αξίζει..το όνομα που του ταιριάζει.

Οι δυο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και κέρδισε το βραβείο Κοινού Fischer.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr