Σκοτεινές δυνάμεις

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Σκοτεινές δυνάμεις

Έτος: 1976

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΕΡΤ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 4 Μαϊου 1976

Ημέρα προβολής: Τρίτη

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 36

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Είδος: Κοινωνική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Έψιλον TV

Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς

Συγγραφέας: Σωτήρης Πατατζής

Σενάριο: Σωτήρης Πατατζής

Ηθοποιοί: Κώστας Καρράς (Αραβαντινός, δικηγόρος) , Κάκια Παναγιώτου (Λεβαντίνα) , Θάλεια Παπάζογλου , Νίκος Βασταρδής , Άννα Αδριανού , Δημήτρης Ζακυνθινός , Κώστας Σαντοριναίος , Γιώργος Κυρίτσης , Βασίλης Ανδρεόπουλος , Πάνος Αναστασόπουλος , Στέλιος Λιονάκης , Μαρίνα Χαρίτου , Γιώργος Βερλής , Γιώργος Μπάρτης , Γιώργος Γεωργίου (I)

Περίληψη: Ένας φοιτητής και η φίλη του, επίσης φοιτήτρια, κατηγορούνται για την δολοφονία ενός στρατιωτικού ακολούθου ξένης πρεσβείας, γιατί κατά σύμπτωση βρέθηκαν στο γραφείο του εκείνη την ημέρα. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται επίμονα ότι διέπραξαν το φόνο αλλά όταν η υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο, ο νεαρός φοιτητής ομολογεί ότι αυτός σκότωσε τον διπλωμάτη. Γεννιέται τότε η απορία, ο φοιτητής λέει την αλήθεια ή εξαναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή του;

Trivia: Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.

Η αποχώρηση του Κώστα Καρρά έγινε στο 15ο επεισόδιο της σειράς, και την θέση του πήρε ο Γιώργος Γεωργίου (I) από το 16ο επεισόδιο.

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.

Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ, παρά μόνο το 16ο επεισόδιο, το οποίο είχε προβληθεί στις 24 Αυγούστου 1976.

Η σειρά γυρίστηκε σε remake το 1990 με τον τίτλο "Φόνος χωρίς ταυτότητα" για το MEGA, με την Μάρθα Βούρτση στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το remake είναι και το μοναδικό από τα δύο που σώζεται σήμερα.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr