Πήρες πτυχίο;

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Πήρες πτυχίο;

Έτος: 1985

Διάρκεια: 78'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Νουλέλης

Σενάριο: Γρηγόρης Νουλέλης

Φωτογραφία: Τάκης Μερλίδης , Προκόπης Δάφνος

Μουσική σύνθεση: Ηρακλής Τριανταφυλλίδης

Εταιρία παραγωγής: Διαφημιστική Κινηματογραφιστών

Ηθοποιοί: Βασίλης Καϊλας (Ανδρέας Ντόβης) , Λίλα Καφαντάρη (Αφροδίτη) , Σοφία Ολυμπίου (Ελένη Ντόβη, μητέρα Ανδρέα) , Νίκος Ζιάγκος (Νίκος) , Βασίλης Τσάγκλος (Αλέκος Ντόβης, πατέρας Ανδρέα) , Τρύφων Παπουτσής , Γιώργος Κράλλης , Αχιλλέας Μερμινάς , Ζωή Βουδούρη (Ευγενία) , Γιώργος Μπαλλής , Τώνης Γιακωβάκης , Ντορέτα Πατρινέλλη , Κώστας Σπυρόπουλος (II) , Μάκης Αρβανιτάκης , Νάσια Δαφλιώτη , Δημήτρης Μιχαηλίδης , Ευδοκία Λεντζάκη , Νανά Βενέτη

Περίληψη/Σχόλια: Ένας νεαρός από τη Μυτιλήνη έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ο πατέρας του δίνει όλα του τα χρήματα για τις σπουδές του γιου του. Αφού ο νεαρός πάρει το πτυχίο του αριστεύοντας, θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να βρει εύκολα δουλειά. Με τα έξοδα να πληθαίνουν και την αγαπημένη του να τον εγκαταλείπει, ο νεαρός θα πάρει την απόφαση να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 11.413 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση σε 38 ταινίες. Στους τίτλους της ταινίας αναφέρεται το όνομα "Νανά Μπομπονικολού" ενώ δεν αναφέρεται η "Νανά Βενέτη".

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr