Ο θκυοπίθαμος

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Ο θκυοπίθαμος

Έτος: 2015

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΡΙΚ1

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 9 Μαρτίου 2015

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 10 Μαρτίου 2015

Ημέρα προβολής: Δευτέρα, Τρίτη

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2

Είδος:

Παραγωγός: Λουκία Αρέστη

Σκηνοθεσία: Νίκος Θεοφάνους

Σενάριο: Βασίλης Κωνσταντίνου

Ηθοποιοί: Χάρης Πισσίας , Ηλιάνα Κάκκουρα , Κωνσταντίνος Γαβριήλ , Πέννυ Φοινίρη , Φανή Πέτσα , Νεκτάριος Θεοδώρου , Χρίστος Καραϊσκος , Ελευθερία Ανδρέου

Περίληψη: Δεκαετία του 1940 στην Κύπρο, Συμμορίες κακοποιών κλέβουν ζώα, καταστρέφουν περιουσίες και σπέρνουν τον φόβο στους κατοίκους. Η έλλειψη σωστής ενημέρωσης και η κυκλοφορία των ειδήσεων από στόμα σε στόμα έχει σαν αποτέλεσμα, αρκετές φορές, ασήμαντα γεγονότα να μετατρέπονται σε σημαντικά. Μετά την έξαρση των εγκληματικών ενεργειών ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και οι αρχές ασφαλείας μελετούν την ίδρυση αστυνομικών σταθμών σε διάφορες περιοχές.

Ο Τρυφωνής, ο θκυοπίθαμος, μουχτάρης του χωριού, εκμεταλλεύεται την κατάσταση και με διάφορες ενέργειες του φοβερίζει τον κόσμο πως ήρθε στο χωριό τους ο ξακουστός κακοποιός Μίτας. Τους αναγκάζει λοιπόν να κλείνονται από νωρίς στα σπίτια τους για να μπορεί αυτός ανενόχλητος να πηγαίνει στο σπίτι της χήρας Αναστούς. Και δεν τον έφταναν όλα αυτά, προσποιείται ακόμα πως δεν φοβάται κανένα, αγωνίζεται με κίνδυνο της ζωής του, έτοιμος να θυσιαστεί για να προστατέψει τους κατοίκους του χωριού του.

Η γυναίκα του, η Μαρία, κάτι υποψιάζεται από τα νυχτοπερπατήματα του αλλά δεν έχει αποδείξεις γιατί ο Τρυφωνής φροντίζει πάντα να έχει δυνατά άλλοθι. Η Κυριακού είναι περήφανη για τον μουχτάρη της και προσβάλλει διαρκώς τον άντρα της Σταυρή που, αν και δυο μέτρα άντρας, φοβάται τον Μίτα.

Τις ενέργειες του μουχτάρη ανακαλύπτει ο Παναής, που είναι κρυφά ερωτευμένος με την κόρη του, Χριστινού, και έτσι δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Αναγκάζεται μάλιστα να συνεργαστεί μαζί του γιατί ο παμπόνηρος μουχτάρης τον πείθει ότι σκηνοθετεί τάχα ορισμένα περιστατικά που θα βοηθήσουν να διεκδικήσει το χωριό τους αστυνομικό σταθμό. Περπατάνε λοιπόν στο χωριό καμαρωτοί και περήφανοι πως πάλεψαν και καταδίωξαν τον Μίτα αλλά όλα αυτά μέχρι την στιγμή που φθάνει στο χωριό ο Κωστουρής, ένας πανέξυπνος αστυνομικός που απεχθάνεται το ψέμα… Τι θα συμβεί όταν ο μουχτάρης αρχίζει να τον καλοβλέπει για γαμπρό του, ο Παναής αρχίζει να απειλεί με αποκαλύψεις ενώ στην περιοχή καταφθάνει και ο πραγματικός Μίτας με την παρέα του!…

Trivia: Τηλεοπτική σειρά στα πλαίσια της σειράς τηλεοπτικών παραγωγών "Κυπριώτικον σκετς".


Λίστα επεισοδίων:


1. "Ο θκυοπίθαμος: Επεισόδιο 1" (9 Μαρτίου 2015)

2. "Ο θκυοπίθαμος: Επεισόδιο 2" (10 Μαρτίου 2015)


Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr