Λάχανα και χάχανα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Λάχανα και χάχανα

Έτος: 2011

Είδος: Παιδική

Τηλεοπτική πρεμιέρα: Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Κανάλι: ΕΤ1

Σκηνοθεσία: Τάσος Ιωαννίδης

Μουσική σύνθεση: Τάσος Ιωαννίδης

Ηθοποιοί: Τάσος Ιωαννίδης , Φωτεινή Δάρρα , Παντελής Θαλασσινός , Ηλίας Μαμαλάκης

Σχόλια/Πλοκή:

Trivia: Μαγνητοσκοπημένη παράσταση, που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9 Ιουνίου 2011, με τρεις παιδικές χορωδίες και τους καλεσμένους τους.

Όλα άρχισαν λίγα χρόνια πριν όταν ο συνθέτης αποφάσισε να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της Α' Δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο cd "ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ - 24 τραγούδια από το βιβλίο γλώσσας της Α’ Δημοτικού" με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη, που έμελε να το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και να γίνει ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν το μάθημά τους τα πρωτάκια.

Μετά τη γλώσσα σειρά είχαν τα μαθηματικά. Αφού πέτυχε το σχέδιο με τα γράμματα γιατί να μην πετύχει και με τους αριθμούς; Με τη συνεργασία της Παυλίνας Παμπούδη στους στίχους και τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, έκανε την προπαίδεια τραγούδια. Αυτό ήταν το δεύτερο cd που κυκλοφόρησε με τον τίτλο "ΧΑΧΑΝΑ + ΛΑΧΑΝΑ - Η προπαίδεια σε τραγούδια", που γνώρισε ανάλογη επιτυχία.

Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα μικρότερα παιδιά, σύντομα ακολούθησε το τρίτο cd "ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ - Εδώ νηπιαγωγείο" με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε στίχους και πάλι της Παυλίνας Παμπούδη και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα, του Παντελή Θαλασσινού και της χορωδίας Σπύρου Λάμπρου.

Με υλικό τα τραγούδια αυτών των άλμπουμ, τραγούδια έξυπνα, γλυκά και αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, ο Τάσος Ιωαννίδης ετοίμασε την παράσταση "Λάχανα και Χάχανα". Με καλεσμένους τους Φωτεινή Δάρρα, Παντελή Θαλασσινό, Ηλία Μαμαλάκη, την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, την Παιδική Χορωδία Animus Λαυρίου και την Παιδική Χορωδία Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και σολίστ τα παιδιά: Ερμιόνη Ιωαννίδου, Αλκμήνη Μπασακάρου, Άνθια Παπαδοπούλου, Βασίλη Χειλά, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου, Αντωνία Μαθιουλάκη και Μάγδα Βιτουλαδίτου.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr