Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος»

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(Νέα σελίδα με '{{music}}')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{music}}
{{music
|Sname=Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος
 
|dob=
|dod=19 Οκτωβρίου 1991
 
 
|com=Μουσικοσυνθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Βραΐλα της Ρουμανίας από γονείς Κεφαλλονίτες. Από μικρός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική, αλλά ένα ατύχημα στο χέρι τον εμπόδισε να τελειοποιήσει τις σπουδές του στο πιάνο. Στα χρόνια της Κατοχής εμφανίστηκε στη θρυλική Μάντρα του Αττίκ, συνοδεύοντας μουσικά την αδελφή του, και γνωστή ντιζέζ της εποχής '''Αγγέλα Λυκιαρδοπούλου'''. 
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εργάστηκε στην Τράπεζα Αθηνών. Η μουσική όμως ήταν το μεγάλο του πάθος κι έτσι το 1948 εμφανίστηκε ως συνθέτης, στο θέατρο «Περοκέ» στην επιθεώρηση των Μ. Τραϊφόρου και Γ. Γιαννακόπουλου «Γαλανόλευκη». Από εκεί και έπειτα η πορεία του ως μουσικοσυνθέτη ήταν ανοδική. Συνεργάστηκε με όλους τους συγγραφείς της εποχής, σε όλα τα επιθεωρησιακά θέατρα της Αθήνας και όλης της Ελλάδας.
Ακόμη και όταν υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό φρόντισε να συνεχίσει τη δημιουργική του σχέση με τη μουσική διασκεδάζοντας τους συναδέλφους του στο χακί με ερασιτεχνικό θίασο αποτελούμενο από τον ίδιο, τον ηθοποιό και συγγραφέα '''Βασίλη Ανδρεόπουλο''' και τον ηθοποιό '''Μίλτο Τσίρκα'''.
Συνεργάστηκε με το ΕΙΡ και παράλληλα συνέχισε τις επιτυχημένες προσπάθειες στην επιθεώρηση και την οπερέτα. Ακολούθησε μια επιτυχημένη δεκαετία (’60-’70) σε πιάνο-ρέστοραν αλλά και στην τηλεόραση των ΗΠΑ. Η επιστροφή στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από νέες επιτυχίες και μια θριαμβευτική αναβίωση του ρομαντικού τραγουδιού σε εκλεκτά πιάνο-ρέστοραν της Αθήνας, αλλά και άλλων ελληνικών μεγαλουπόλεων.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Λυκιαρδόπουλος κατόρθωσε με μεγάλη επιτυχία να αναβιώσει το στιλ που είχε καθιερώσει ο Αττίκ στη Μάντρα του.
Από τον πρώτο του γάμο είχε αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε την '''Μάκια Τσατσούλη''' η οποία τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής του.
|trivia=
 
 
}}

Τελευταία αναθεώρηση της 22:39, 10 Μαΐου 2024

Ημερομηνία Γέννησης:

Ημερομηνία Θανάτου: 19 Οκτωβρίου 1991


Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Το Παιδί του Δρόμου (1961) 1961
Χίλιες παρά μια νύχτες 1960

Ελληνικές τηλεταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές βιντεοταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα (1957) 1957

Τηλεπαιχνίδια στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Εκπομπές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Επεισόδια σειρών & εκπομπών στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Βιογραφία: Μουσικοσυνθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Βραΐλα της Ρουμανίας από γονείς Κεφαλλονίτες. Από μικρός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική, αλλά ένα ατύχημα στο χέρι τον εμπόδισε να τελειοποιήσει τις σπουδές του στο πιάνο. Στα χρόνια της Κατοχής εμφανίστηκε στη θρυλική Μάντρα του Αττίκ, συνοδεύοντας μουσικά την αδελφή του, και γνωστή ντιζέζ της εποχής Αγγέλα Λυκιαρδοπούλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εργάστηκε στην Τράπεζα Αθηνών. Η μουσική όμως ήταν το μεγάλο του πάθος κι έτσι το 1948 εμφανίστηκε ως συνθέτης, στο θέατρο «Περοκέ» στην επιθεώρηση των Μ. Τραϊφόρου και Γ. Γιαννακόπουλου «Γαλανόλευκη». Από εκεί και έπειτα η πορεία του ως μουσικοσυνθέτη ήταν ανοδική. Συνεργάστηκε με όλους τους συγγραφείς της εποχής, σε όλα τα επιθεωρησιακά θέατρα της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Ακόμη και όταν υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό φρόντισε να συνεχίσει τη δημιουργική του σχέση με τη μουσική διασκεδάζοντας τους συναδέλφους του στο χακί με ερασιτεχνικό θίασο αποτελούμενο από τον ίδιο, τον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Ανδρεόπουλο και τον ηθοποιό Μίλτο Τσίρκα. Συνεργάστηκε με το ΕΙΡ και παράλληλα συνέχισε τις επιτυχημένες προσπάθειες στην επιθεώρηση και την οπερέτα. Ακολούθησε μια επιτυχημένη δεκαετία (’60-’70) σε πιάνο-ρέστοραν αλλά και στην τηλεόραση των ΗΠΑ. Η επιστροφή στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από νέες επιτυχίες και μια θριαμβευτική αναβίωση του ρομαντικού τραγουδιού σε εκλεκτά πιάνο-ρέστοραν της Αθήνας, αλλά και άλλων ελληνικών μεγαλουπόλεων. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Λυκιαρδόπουλος κατόρθωσε με μεγάλη επιτυχία να αναβιώσει το στιλ που είχε καθιερώσει ο Αττίκ στη Μάντρα του. Από τον πρώτο του γάμο είχε αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε την Μάκια Τσατσούλη η οποία τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Trivia:

Συζητήστε για τον/την μουσικό "Βαγγέλης Λυκιαρδόπουλος" στο Retromaniax.gr